Taknemmelighed - med et twist

Hvis du vil hæve din vibration, din bevidsthed, så skal du fremkalde følelsen af taknemmelighed. Hvis du har læst med her før, så ved du allerede dette. Hvis du er ny læser, så ved du det nu.

Det er helt perfekt.


Hvordan kan jeg så fremkalde denne følelse, spørger du måske…

Du kan helt simpelt tænke på det, som du er taknemmelig for. Brug lidt tid på det hver dag - alt kan bruges. Måske er det et minut, måske er det i bilen til og fra arbejde, under bruseren, mens du smørere madpakker, står ved kopimaskinen - eller måske har du selv en endnu bedre idé.


Måske husker du bare at gøre det. Fedt, så har du endnu en ting at være taknemmelig over. Måske skal du ligesom mig mindes om det. Selvfølgelig tænker jeg på ting, jeg er taknemmelig over uden at blive mindet om det. I denne situation, hvor jeg gerne vil hæve min vibration til en mere positiv vibration, er det godt for mig at blive mindet om det. Derfor har jeg det som dagligt programpunkt i min kalender. Det tager kun et minut eller to hver morgen - og så er jeg i gang med dagens opgaver. Det, at jeg minder mig selv om det, har faktisk betydet, at jeg er kommet ind i en rutine, hvor det er naturligt for mig lige at tænke lidt på alt det, som jeg allerede er taknemmelig over i mit liv. Det sker oftere og oftere, at det kommer helt af sig selv.


Helt simpelt så har jeg et par linjer i min kalender (af papir… Hvis du bruger telefonen kan det gøres i noter…), hvor jeg hver dag skriver det jeg er taknemmelig for.


I dag har jeg skrevet: Tak for min gode mand og vores snakke. Tak for vores børn og deres evne til at mærke efter - og få mig til det samme. Tak ❤


Nogle dage remser jeg mennesker og ting op, den 25/2-21 så det sådan her ud: Min mand, vores børn, vores hjem, bilen, cyklerne, kærligheden, Lone, min business, livet, foråret, mig, min krop.


Prøv det af - og find den måde, der passer til dig. Hvis det skal blive et fast indslag i din hverdag, så skal det passe ind i din rutine og dit liv.Hvis man vil hæve sin vibration, så kræver det, at man bliver bevidst om, hvad der sker omkring en og i de situationer, som man er en del af.


Den nemmeste måde at forklare det på er vist, at vi alle har prøvet at komme ind i et rum, hvor der er dårlig stemning. Man kan mærke det. Ikke forklare, hvordan man ved, at der er noget i vejen. Det VED man bare. Det samme gør sig gældende, hvis man kommer ind et sted, hvor stemningen er god, så kan man få en følelse af ”at ha’ det godt i maven”.


Ligeså snart man bliver bevidst om, at det sker, så har man muligheden for at hjælpe til at vende stemningen fra negativ til positiv eller hjælpe med at bevare den gode stemning.


Men må man så aldrig være sur? Jo, det må man. Man må være sur, ked af det, vred, overvældet eller hvad det nu kan være. Men hvis man er bevidst om, at man er det, så har man også ansvar for, at det ikke går udover andre mennesker.


Det man også skal vide er, at nærmest lige meget, hvor sur jeg er, så kan jeg slippe det og vælge at være glad igen… Er det nemt? Nej! Eller det synes jeg ikke. Jeg øver mig i det. Men det er blevet nemmere.


Det, jeg synes er svært, er, at når man er bevidst om, at man er fx sur over et eller andet - og at man selv er ansvarlig for at vende vreden til glæde, så bør man tage det ansvar.


Hvorfor ikke bare være sur? Fordi jeg faktisk helst vil være glad. Jeg har det fint med at rumme alle følelser. Der i øvrigt kommer fint ud og igennem hos mig. Jeg vil dog helst være glad og nyde livet med de mennesker, jeg har om mig.


Det ansvar, der ligger i at skifte mellem vreden og glæden, det har jeg lige skullet vende mig til. Det kommer stille og roligt. Første gange jeg blev bevidst om det, var en dag min mand skulle køre mig hen til nogle veninder. Han fik sagt et eller andet, der gjorde mig sur… Det har været en bagatel. For jeg kan ikke huske, hvad det var… Men jeg gik fra at sidde og være sur i bilen til at smile og grine med mine veninder på cirka ét sekund, da jeg så dem. Heldigvis kyssede jeg glad min mand farvel.


Hvor vil jeg gerne kunne lave det skift selv ❤


Det er ikke for at underkende den vrede følelse. Jeg kan bare for det meste ikke rigtigt bruge den til noget. Jeg har det bedre, når jeg er glad. Jeg er sjovere at være sammen med, når jeg er glad. Jeg er mere kreativ, når jeg er glad. Jeg er bedre til at løse problemer, når jeg er glad. Jeg er bedre til at være taknemmelig, når jeg er glad.


nu øver jeg mig i at opdage det, når jeg bliver sur. Jo før jeg opdager det, jo nemmere er det for mig at lave skiftet.


Når andre mennesker er involveret, så kan de blive overrasket over, at vreden blev til et smil, et pyt og en aftale om, hvordan vi gør næste gang.

Det er ret så tilfredsstillende.


Vil du være med til at øve dig sammen med mig?


Når man har bevidstheden, øvelsen og modet, så kan man begynde at være den, der ændre den negative stemning til en positiv ved fx at sige: Hov, nu sidder vi og brokker os, skal vi ikke finde noget andet at snakke om?


For nogen er det nemt - andre skal måske lige øve sig lidt mere. I kan øve jer sammen med mig ❤


Det har i hvert fald ændret en del for mig i mit liv, så jeg bliver ved ❤


#ærlighedogkærlighed7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle