Hvis jeg virkelig elskede mig selv, hvad hører jeg så andre sige?

Jeg har på en eller anden måde kunnet mærke kærligheden bag ordene. Så jeg forbinder det ikke med vrede eller nag vendt mod andre. Jeg har vendt ked-af-det-heden indad, fordi den er kommet fra mig - af mine tanker.


Når nogen har sagt noget om mig, så har jeg tolket det ud fra, hvad jeg selv har tænkt om mig. Jeg har lyttet med mit gamle selvhad. Jeg bliver ked af det... SelvHAD...


Tænk at jeg har hadet mig selv så meget. Jeg bliver ked af det - helt ind i mine knogler.

Bedst som man tror, man er ved at være i mål, så finder man ud af, at hadet har mange lag.


Det har ikke bare været mine kritiske tanker, det har også været, hvordan jeg har tolket andres reaktioner på mig.


Én jeg en gang var virkelig vild med… Han havde faktisk prøvet at vise mig flere gange, at han var vild med mig. Men jeg forstod det ikke. For hvorfor skulle en så skøn fyr ville ha’ mig... Mine veninder måske, men mig???


Ikke så mærkeligt, at jeg mødte min vidunderlige mand i en periode, hvor jeg havde det rigtig godt med mig selv.


Når jeg kigger tilbage på det, så kan jeg se, at det har været tilfældet flere gange. Jeg har ikke troet på det, når fyre har villet mig, derfor kastede jeg min “kærlighed” på dem der var optaget til anden side... Det var ikke så farligt, de havde jo en anden, så jeg behøvede ikke åbne op. De kom tit selv til mig – om man så må sige. Mine tanker om mig selv tiltrak dem…


Vildt nok, at det først er i skrivende stund, at alle brikkerne falder om ikke helt så meget mere på plads.


Det er også, når mennesker jeg elsker og holder meget af har sagt ting til mig. Så har jeg tolket dem ud fra mit selvhad. Jeg har hørt noget helt andet end det, der var deres budskab.


Så sent som i dag hørte jeg en veninde sige, at de havde accepteret, at jeg var tykkere end dem. Men det var slet ikke det, hun sagde. Hun sagde, at det for dem var fuldstændig lige meget, hvordan jeg så ud, når bare vi var veninder og kunne alt det sammen, som vi kan.


Ingen af udgaverne er de ordrette ord, det er mine tolkninger. Den første ud fra selvhad, den anden ud fra “Hvis-jeg-virkelig-elskede-mig-selv”-tanken. Gad nok vide, hvad hun faktisk sagde. Jeg kan ikke huske det mere. Men jeg vil tage selvkærligheds versionen med mig. Og være taknemmelig over at jeg har veninder, der elsker mig og hjælper mig i mit arbejde med mig selv. Lige som jeg håber at de kan bruge noget af det jeg siger i et forsøg på at hjælpe dem.


Taknemmeligheden gælder alle de dejlige mennesker jeg har i mit liv. Det fylder mig med kærlighed.


En kærlighed, som jeg har brug for, når jeg skal videre. For det gør så sindssygt ondt i mit hjerte, at jeg har næret et had til mig selv. Puha, jeg har alle dage nægtet at bruge ordet had om andre og andet. Men hvorfor har jeg brugt det - ubevidst, måske nok - i forhold til mig selv. Det er mig uforståeligt. Tanker, jeg aldrig ville tænke om andre. Ord, jeg aldrig ville sige til andre. Hvorfor så mig selv?


Bare det at jeg nu sætter ord på, at det har været et had. Et had jeg heldigvis er ved at vende til kærlighed. Men efter så langt et dårligt forhold, kan man ikke skabe 120% tillid på tre måneder. Man kan nå langt, men... Jeg burde skrive jeg i stedet for man… JEG kan ikke ændre det over en nat, men JEG er nået langt.


Jeg er så taknemmelig over at ha’ mennesker i mit liv, der på en kærlig måde kan holde et spejl op foran mig, så jeg kan se mig selv med kærlige øjne. Måske i starten med deres kærlige øjne. Måske i starten er det kunstigt for mig at se mig selv sådan. Men... Måske det snart bliver en vane for mig at se mig selv, at opfatte mig selv, at betragte mig selv med kærlighed. Jeg er også taknemmelig over, at deres kærlighed er nået igennem på trods af selvhad, så jeg har aldrig været i tvivl om deres kærlighed til mig. Tør slet ikke tænke på, hvor jeg havde været nu, hvis jeg ikke kunne mærke det... Puha! Taknemligheden er enorm.


Det tror jeg på. Jeg tror på kærligheden. Jeg tror på mig selv. Jeg tror på det her. Jeg er på vej. Jeg er på vej et godt sted hen. Vil du med? Der hvor jeg skal hen er der nok til alle, nok kærlighed, nok alt.


Ærlighed og masser af kærlighed


19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle