At løbe eller ikke at løbe

Jeg har langt det meste af mit liv haft denne holdning: Hvorfor løbe, når man kan cykle eller gå?!


Jeg vil gerne løbe fordi, jeg ved, at jeg nyder det… Når jeg først er kommet rigtig i gang. Det ved jeg fordi, jeg før har trænet mig op til at løbe fem kilometer.


De første mange kilometer var et helvede. Jeg kan huske, at jeg første gang prøvede at blive løber, da jeg læste til lærer. Det er mere end 10 år siden… Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg gjorde det… Jeg synes det var en sur pligt – og det gik da heller ikke specielt godt. Jeg prøvede – og jeg holdte op med at prøve… Jeg prøvede igen – og holdte igen op med at prøve…


Så kom der et tidspunkt, hvor jeg besluttede mig for, at jeg skulle i gang med at bevæge mig noget mere. Jeg startede med at gå ture i skoven – ahhh! Det er bare dejligt. Nogle dage cyklede jeg en tur i stedet for. Mit første mål var at være aktiv i 30 min (efter sundhedsstyrelsens anbefalinger). Så en 3 km gå tur eller en god cykeltur var min start.


Det var fedt at komme i gang og jeg fik lyst til at prøve løb af igen.


Jeg begyndte med 10 min opvarmning fordi min krop havde bedst af det og så løb jeg så langt jeg kunne. Når mit hoved begyndte at sige, nu kan du vist ikke mere, så tog jeg tyren ved hornene og spurgte mig selv: Kan du løbe hurtigere. Jeg siger ikke, at jeg løb 5 km på lidt mere end 30 min den første gang – for det gjorde jeg ikke… Det har jeg faktisk kun gjort en gang… Men jeg fik mig trænet op til at kunne løbe 5 km. Stille og roligt. Jeg nåede kun der til i processen, hvor det var en sejer, hver gang jeg faktisk løb de fulde 5 km. Jeg fik en ca. tid på 45 min for 5 km. Ikke noget på den måde vildt, men særligt for mig, fordi jeg faktisk nød det rigtig meget.


Dét er alt, når det kommer til bevægelse. Hvis man ikke nyder det, så kan man da godt gøre det i en periode, men det bliver ikke noget man virkelig bliver vild med. Der er så mange muligheder i vores verden, så prøv dem af. Og bliv ved indtil du finder din måde at bevæge dig på. Dans, styrketræn, løb, træn på hold, yoga, cykel, gå en tur, hop på ungernes trampolin (eller køb en til dig selv), powerwalking… Gør hvad end der bringer glæde i dit system.


Jeg har igen besluttet, at jeg skal til at bevæge mig mere. Her er mine ”regler”:

  • Tre gange om ugen skal jeg løbe eller træne aktivt på anden måde.

  • De dage, hvor jeg ikke træner eller har mulighed for det alligevel – skal jeg være min. 8 min bevidst aktiv.

  • Jeg skal drikke mindst 8 glas vand om dagen.

  • Jeg skal hver dag meditere eller hvis ikke andet er muligt tage 8 dybe vejrtrækninger.

Det er mine regler. Jeg kan ikke huske, hvorfra jeg har det med 8. Men jeg har skrevet det ned fordi det tiltalte mig meget.


Hvis jeg lige skal tage jer igennem de fire regler:

Jeg skal træne tre gange om ugen for at huske at prioritere mig selv. Så om det er powerwalking, løb eller styrketræning bestemmes af humøret. Jeg vil bare gerne ha’ pulsen op.

Den bevidste bevægelse i 8 min de andre dage er for at min krop kan mærke, at den lever. For at jeg kan hylde den og give den liv og energi.

De 8 glas vand er fordi jeg tror kroppen har godt af det, men også fordi, når man går fra at lave næsten ingenting til at være aktiv, så skal man huske væskebalancen.

De 8 vejrtrækninger eller meditationen er med fordi, jeg jo gerne vil blive bedre til at lytte til min intuition. Bonus er at det giver mig overskud og livsglæde.


Mine regler er simple fordi man nærmest ikke kan fejle i dem. De er rigtige for mig, de giver mig lyst til at gå i gang. Det er ud fra devisen: Hvis jeg virkelig elskede mig selv, hvad gjorde jeg så for min krop lige nu? Svaret står her oven for. Jeg vælger at gøre det fordi jeg gerne vil elske mig selv hele vejen igennem. Så nu begynder jeg at gøre ting, som jeg også ville gøre, hvis jeg virkelig elskede min krop. Vil I vær med?


Ærlighed og kærlighed19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Englekort